Omschrijving

Goed onderhouden, sfeervol 3 kamer appartement van 46 M2 met 2 balkons gelegen op eigen grond in het hartje van het populaire stadsdeel Oud West.

Omgeving:

De Wilhelminastraat bevindt zicht in het voormalig stadsdeel Oud-West, de woning is gelegen tussen de Jan Pieter Heijestraat en de Nicolaas Beetsstraat. Wel de lusten maar niet de lasten ; een heerlijke buurt om in alle rust te wonen, maar tocht vlakbij de Overtoom, het Leidseplein en natuurlijk het Vondelpark. Alle denkbare faciliteiten bevinden zich binnen handbereik, denk aan supermarkten, (woon)winkels, sportscholen , restaurants en gezellige cafés. Met het openbaar vervoer bent u snel op het Centraal station of op Station Lelylaan en het appartement is prima bereikbaar met de auto via de afslag S 106 Ring A10.
En niet vergeten natuurlijk op slechts vijf minuten fietsen bevindt zich de gezellige Ten Katemarkt en de populaire “Hallen”, met een overdekte foodmarket en een bioscoop.

De Helmersbuurt is een bijzonder populaire buurt in Amsterdam Oud-West. De wijk werd vernoemd naar de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers en maakte deel uit van een van de noodzakelijke stadsuitbreidingen aan het eind van de 19de eeuw. Het kwam in plaats van wat ooit als een achterbuurt werd beschouwd, het Sophiapark, in de oorspronkelijke Stads- of Godshuispolder. Met de aanleg van het Jacob van Lennepkanaal werd in 1884 begonnen. De meeste huizen in de buurt dateren van omstreeks 1900, net als dit huis.

Indeling;

Via het trappenhuis bereikt u de tweede verdieping.
Entree, de sfeervolle lichte woonkamer aan de voorzijde is voorzien van een houten vloer, openslaande deuren naar het zonnige Franse balkon en een gezellige houtkachel.
Moderne open keuken in het midden van het appartement, voorzien van diverse inbouwapparatuur (o.a. afwasmachine, rvs afzuigkap, combi magnetron/oven en een 4-pits gaskookplaat); hier tegenover is een fraaie kastenwand. Bergruimte met een wasmachine aansluiting; aparte w.c.; badkamer welke is voorzien van een wastafel en doucheruimte.
De eerste slaapkamer aan de achterzijde is afgescheiden van de woonkamer middels een ingebouwde kastenwand, met veel kastruimte.
Je komt in de tweede slaapkamer via de eerste slaapkamer en deze is goed te gebruiken als logeer of werkkamer, vanuit hier is toegang tot het balkon aan de achterzijde.

Voor een duidelijk overzicht van de indeling en afmetingen verwijzen wij u graag naar de bijgevoegde plattegronden.

Het appartementsrecht is één/vijfde (1/5e) deel gerechtigd in de gemeenschap en heeft 1 stem (van de 5) in de vergadering. De vereniging draagt de naam: “Vereniging van eigenaars Wilhelminastraat 140” te Amsterdam en bestaat uit 5 appartementsrechten. De maandelijkse servicekosten bedragen € 70,00. In 2011 werd een nieuwe dakbedekking aangebracht en in 2016 werd de achtergevel geheel geïsoleerd.

Bijzonderheden:

• Pand gesplitst in 1999, wijziging splitsing met vergunning in 2006;
• Door de gehele woning ligt een fraaie massief houten vloer;
• Volledig dubbel glas (m.u.v. origineel slaapkamerraam achterzijde);
• HR Combiketel uit 2005;
• Eigen grond
• Professionele VVE beheer door Jut Finance B.V.;
• VVE bijdrage van € 70,00 per maand;
• Oplevering in overleg;
• Bouwjaar 1905;
• Energielabel C;
• Parkeergelegenheid voor de deur middels vergunningstelsel.

Kenmerken

Koopprijs
€ 375.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1905
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
46 m2
Inhoud
161 m3
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2