Omschrijving

Op een toplocatie aan de Keizersgracht bieden wij een compleet gerenoveerd vier kamer appartement van 99 m2 (nen2580) op eerste verdieping aan. Het Rijks monumentale pand is gesitueerd tussen de Reguliersgracht en Vijzelstraat schuin tegenover Museum Van Loon en het pand is volledig gerenoveerd in 1993.

Indeling:
Fraaie onlangs gerenoveerde entree, met marmeren vestibule, doorloop naar het brede en niet steile trappenhuis in het midden van het pand aan het lichthof tussen het voor- en achterhuis.
Vanuit deze hal bereikt u de aparte berging van 5 M2 in de kelder.
Het appartement ligt op de eerste verdieping aan de voorzijde van het grachtenpand. Het heeft in totaal 3 ramen aan de gracht en een breedte van ruim 7 meter.
Bij binnenkomst is een hal met plaats voor uw garderobe.
Lange gang met direct aan uw linkerzijde een heerlijke rustige slaapkamer aan het lichthof. Einde van de gang komt u in een ruime hal, met toegang tot de zitkamer aan de voorzijde.
Deze prachtige stijlkamer met twee hoge ramen met traditionele roedeverdeling geven uw zicht over de gracht, door het verdiepen van de vensterbanken, kunt u heerlijk in de ramen zitten en volop genieten van de zon ( pal op het Zuiden) en van alles wat er voorbij komt en vaart!
Vanuit de zitkamer is een luik wat een leuke doorkijk geeft naar de naastgelegen keuken.
Naast deze zitkamer is een aparte studeerkamer met inbouwkast, ook deze kamer heeft de prachtige hoge ramen met mooie lichtinval.
Achter de zitkamer ligt de ruime keuken, deze keuken is vorig jaar volledig vernieuwd is voorzien van alle inbouwapparatuur, ijskast met aparte vriezer, 4-pits gasfornuis met SMEG oven, afwasmachine en een Quooker, daarbij biedt de keuken meer dan voldoende kastruimte. Het appartement beschikt over twee badkamers, deze zijn ook beide onlangs volledig vernieuwd.
De badkamers liggen tegenover elkaar, waarbij een badkamer voorzien is van een goede inloopdouche, wastafel, w.c., kast voor uw wasmachine en droger.
De tweede badkamer, heeft een ligbad met design kranen, w.c en een wastafel. Aan de achterzijde ook aan het lichthof ligt de tweede slaapkamer, ook weer heerlijk rustig met meer dan voldoende ruimte voor een dubbel bed en kast.
Door het gehele appartement ligt een nieuwe visgraat parket vloer met bies.

De unieke plafondhoogte van bijna 3,5 meter geeft dit appartement, volop licht, een ruimtelijk gevoel alles is gerenoveerd u hoeft er werkelijk niks meer aan te doen!

Historie pand:
Dit woonhuis met onderdoorgang naar een stal werd in 1698 gebouwd voor Abraham Loten (vroedschap van Amsterdam) behorende bij Herengracht 522. Een 7,35m brede gevel met rechte kroonlijst, kap en dakvenster, stoep en ingang tot de stal. Omstreeks 1870 is het beneden gedeelte gewijzigd. (bron grachtenboek)

Omgeving
Gelegen aan één van de mooiste en rustige stukken van de Keizersgracht tussen de Reguliersgracht en de Vijzelstraat, waar tal van leuke restaurants en barretjes zijn.
De Keizersgracht kenmerkt zich door rust, er varen hier geen rondvaartboten en er liggen geen woonboten voor de deur.
Op loopafstand van de gezellige Utrechtsestraat, de Utrechtsestraat is een levendige straat middenin het Centrum en is gelegen nabij de Amstel en de Amsterdamse grachtengordel. De Utrechtsestraat heeft een gevarieerd aanbod van bijzondere winkels, gezellige cafés en goede restaurants. Vele musea zoals de Hermitage en Museum van Loon zijn op loopafstand. Voor liefhebbers van theater zijn Koninklijk Theater Carré en Nationale Opera & Ballet in de nabije omgeving. Ook voor kinderen is dit een leuke buurt met diverse speeltuinen op het Fredriksplein en het Amstelveld.

Op korte afstand van het Centraal Station, metrohalte op het Waterlooplein en diverse uitvalswegen (A 10 en A 2). Parkeren mogelijk met vergunning, zie website Gemeente Amsterdam inzake parkeren.

Een paar minuten lopen van de Noord-Zuidlijn halte Vijzelgracht.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen 99 m²
• Aparte berging in de kelder van het pand
• Eigen grond
• Rijksmonument
• Actieve en professioneel beheerde VvE
• Er is een huishoudelijk reglement
• Servicekosten bedragen € 240,- per maand
• Kijk voor meer informatie op de website van Nationaal Monumenten Portaal
• Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
• De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Kenmerken

Koopprijs
€ 850.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1698
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
99 m2
Inhoud
399 m3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2