Omschrijving

LICHT, LUCHT, RUIMTE, RUST EN VRIJHEID

*** See English translation below ***

Een unieke ‘villa in de lucht’. Zo zou je deze karakteristieke, bijzonder ruime en lichte woning van maar liefst drie etages op het mooiste stukje van de Churchill-laan wel mogen noemen. Uniek wat betreft authentieke details, locatie, grootte en vele mogelijkheden: voor een groot gezin, werk aan huis of atelierwoning.

ENTREE
Een goed onderhouden gemeenschappelijk trappenhuis leidt naar de appartementen op de tweede en derde verdieping en tevens naar de etage op de vierde verdieping behorend bij het appartement op de derde etage. Bovenin bevindt zich een groot glazen daklicht.

DERDE VERDIEPING
Een ruime hal staat in open verbinding met de grote en sfeervolle woonkeuken, gesitueerd aan de achterzijde, liggend op het noorden. Zowel het kookgedeelte als het aansluitende eet-woongedeelte hebben een deur naar het balkon. De raampartijen geven uitzicht op de prachtige binnentuinen van het woonblok. Een fraaie Japanse lariks, waarin vele vogelsoorten hun voedsel halen, filtert het licht. De boom geeft op de derde en vierde verdieping het idee van een eigen tuin. De woonkeuken bezit twee vaste kasten, waarvan de een ook de elektriciteitsinstallatie bevat en de ander ruimte voor een ijskast en voorraad biedt. Het balkon heeft nog zijn originele balkonkast en kist, waarin volop bergruimte. Aan de voorzijde van het appartement, gesitueerd op het zuiden, liggen haaks op elkaar de twee ensuite woonkamers, die te scheiden zijn met de originele glas-in-lood schuifdeuren, geflankeerd door vaste kasten. Beide kamers hebben een schouw. Opvallend zijn de grote ramen over de gehele breedte van de woning. Ze bieden een prachtig uitzicht over de brede parkachtige plantsoenen van de Churchill-laan en een weidse blik over de karakteristieke villa’s aan het Muzenplein tot voorbij de Zuidas. De boogdoorgang in de hal leidt naar de ruime hoofdslaapkamer en de badkamer met wc. Deze is ensuite ook vanuit de slaapkamer te bereiken. De slaapkamer heeft openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde. De badkamer met originele granito vloer biedt ruimte aan ligbad met douche, wastafel en wc.

VIERDE VERDIEPING
Een wenteltrap in de woonkeuken leidt binnendoor naar het erboven gelegen grote vertrek, thans in gebruik als atelier. Door de lichtkoepel boven de wenteltrap en de raampartijen over de hele breedte van het atelier stroomt een zee van licht. Ook in dit vertrek bevindt zich een vaste bergkast. Een deur met ruitjes verbindt het atelier met een ruime tweede slaapkamer met ook hier een raampartij over de gehele breedte. Aangrenzend aan de slaapkamer is een gang met badkamer. Hierin is een ruime douche, een wastafel en wc gerealiseerd. Tevens is er een aansluiting voor de wasmachine. De verwarmingsketel is in een aparte ruimte weggewerkt. In de gang gaat een deur naar de hal die uitkomt bovenaan het trappenhuis. Deze verdieping heeft naast de eerder genoemde wenteltrap binnendoor, dus ook een eigen opgang via het trappenhuis. De hal op de vierde verdieping is nu gedeeltelijk ingericht als inloopgarderobe. Aan de voorzijde heeft de vierde verdieping een grote slaapkamer (met een vaste kast) en een woon-werkruimte. Over de hele breedte van de voorzijde van de vierde verdieping zijn ramen die een fantastisch uitzicht bieden over de boomrijke laan en ver over Amsterdam-Zuid.

VLIERING EN DAKTERRAS
In de woon-werkruimte op de vierde verdieping leidt een brede trap naar de zolderverdieping onder het zadeldak. De vliering ligt over de gehele breedte van de woning. Aan de voorzijde is een groot velux-raam geplaatst. Vanuit hier reikt het spectaculaire uitzicht tot aan Schiphol. In het midden aan de achterzijde geeft een erker met openslaande deuren toegang tot het grote dakterras, dat vanaf februari tot en met eind oktober de gehele dag in de zon ligt. De vliering en dakterras horen formeel niet bij het verkochte, maar het gebruik ervan is in de VVE exclusief aan de eigenaar/bewoner van de direct eronder gelegen woning toegekend.

LOCATIE
De Rivierenbuurt geldt als een van de prettigste woonwijken van Amsterdam, vanwege het diverse winkelaanbod, de gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen en de ruime en groene opzet van de wijk. De woning is gesitueerd op de grens van Rivierenbuurt en Nieuw-Zuid, op de kop van de Churchill-laan. Het is één van de mooiste en groenste lanen van Amsterdam en sinds kort ook beschermd stadsgezicht. De woning kijkt uit op de hoek Amstelkade en het Muzenplein. Een uniek dubbelplein: een waterplein waar vijf grachten samenkomen en een verkeersplein met twee bruggen die Churchill-laan en Apollolaan met elkaar verbinden. Het is een van de hoogstandjes in het Plan Zuid van de beroemde architect Berlage. Bij de brug van ontwerper Piet Kramer loopt een trap naar beneden waar je op bankjes aan het water kunt zitten of zo op je boot kunt stappen en via het Amstelkanaal alle mogelijke vaarroutes kunt volgen. Fraaie beelden van kunstenaars als Hildo Krop sieren de bruggenhoofden, muurtjes en gevelstenen. Doordat er geen trams rijden of stoplichten zijn in dit deel van de Churchilllaan, ligt de woning in een oase van rust. En dat op vijf minuten fietsen afstand van de Zuidas, Museumplein en Albert Cuyp markt, enkele minuten lopen naar de talloze restaurants en winkels op Scheldestraat, Beethovenstraat, Maasstraat of Ferdinand Bolstraat. Tram- en bushaltes zijn er op nog geen minuut loopafstand. Het metrostation van de Noord-Zuidlijn ligt op vijf minuten loopafstand bij de nabijgelegen Rai of Ceintuurbaan. Met de auto ben je in twee minuten op de Ring A-10 en binnen het kwartier op Schiphol.

Bijzonderheden:
Erfpacht afgekocht tot 28-02-2053
Aanvraag bij de gemeente gedaan voor eeuwig durend afkopen, kan ook nog gewijzigd worden in vastzetten van het erfpachtbedrag.
VVE bestaat uit 4 leden
VVE wordt professioneel beheerd
servicekosten € 270,– per maand

De vliering en dakterras horen formeel niet bij het verkochte, maar het gebruik ervan is in de VVE exclusief aan de eigenaar/bewoner van de direct eronder gelegen woning toegekend.

ENGLISH

LIGHT, AIR, SPACE, QUIETNESS AND FREEDOM
A unique ‘villa in the sky’. That is how you could call this characteristic, extremely spacious and light apartment on three floors in the most beautiful and tranquil part of the Churchill-laan. Unique in terms of its authentic details, location, size and many possibilities: for a large family, work at home or an artist’s studio/home.

ENTRANCE
A well maintained common stairwell leads to two properties on the second and third floor and also to the floor on fourth level belonging to the apartment on the third floor. Natural light comes from a large glass skylight.

THIRD FLOOR
A spacious hall leads immediately into the spacious loft-like kitchen and dining/living area, situated at the rear, facing the north. The windows give a view of the lush gardens in the residential block. A beautiful Japanese larch, in which many bird species obtain their food, filters the light. The tree gives the idea of a private garden on the third and fourth floor level. The living kitchen has two fitted closets, of which one also contains the electricity installation and the other offers space for a refrigerator and storage. The balcony still has its original closet and box, in which is plenty of storage space. At the front of the apartment, facing the south, are two ensuite living rooms, which can be separated with the original stained-glass doors, flanked by fitted cupboards. Both rooms have a mantelpiece. Striking are the large windows over the entire width of the apartment. They offer a beautiful view over the wide park-like gardens of the Churchill-laan and the characteristic villas on the Muzenplein and on the horizon the Zuidas. The arched passage in the hall leads to the spacious master bedroom as well as to the bathroom and toilet, which has also an ensuite entrance to the bedroom. The bedroom has patio doors to the balcony at the rear. The bathroom with original granito flooring has a bath with shower, sink and toilet.

FOURTH FLOOR
A spiral staircase situated in the open kitchen dining room leads to the large room above it on the fourth level, now used as a studio. The light dome above the spiral staircase and the windows across the entire width of the studio bathe the room in natural light. Also this room features a convenient fixed cupboard. A glass door connects the studio with a spacious second bedroom with also a window section across the entire width. Outside there is a flat roof where a balcony can be realized. Adjacent to the bedroom is a hallway with bathroom. Here a spacious shower, a sink and a toilet have been installed as well as the fittings for the laundry machine. The boiler is concealed in a separated space. In the hallway a door leads to the hall that opens at the top of the common stairwell. This floor has in addition to the aforementioned spiral staircase inside, also a seperate entrance via the staircase. The hall on the fourth floor is now partially in use as a walk-in closet. At the front, the fourth floor has a large bedroom (with a fixed closet) and a living room with workspace. The windows over the entire width of the floot offer a fantastic view of Amsterdam-Zuid.

Kenmerken

Koopprijs
€ 1.300.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1925
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
223 m2
Inhoud
772 m3
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6